Om bogen
Dyrk grøntsager året rundt er en komplet køkkenhavealmanak, der måned for måned beskriver konkrete både små og store gøremål, der kan være afgørende for at opleve succes med sin køkkenhave. Bogen indeholder erfaringsbaserede og praktiske beskrivelser af fremgangsmåderne til helårsdyrkning på friland og i drivhus.
Både almanakken og resten af bogen, er gavmildt garneret med rigelige mængder af praktiske tips og tricks til både nybegynderen og den garvede køkkenhaveentusiast. Tips der kan gøre køkkenhavelivet sjovere, nemmere og mindre tidskrævende, og samtidig øge udbyttet og grøntsagernes høstkvalitet. Almanakken er også der, du for alvor kan blive klogere på timingen og tænkningen bag dyrkning af friske grøntsager året rundt i en meget konkret ‘måned for måned’ kontekst.
Forlagsbeskrivelse og forfatterportræt
Drømmer du om en køkkenhave med friske grøntsager både forår, sommer, efterår og vinter? I Dyrk grøntsager året rundt tager Yen Frydensberg Egebak læserne med ind i sit haveunivers og fortæller, hvordan man med enkle metoder, i både baljer, højbede og landbohaver, kan dyrke og høste sine egne friske grøntsager hele året.
Dyrk grøntsager året rundt er et overflødighedshorn af viden og personlige beretninger formidlet med en detaljeringsgrad, der tydeligt reflekterer Yen Frydensberg Egebaks store erfaring med økologisk havebrug.
Bogen er en køkkenhavealmanak, der indeholder praktiske guides og konkrete tips til, hvordan man nemt, og med naturlige virkemidler, kan være selvforsynende med en bred variation af friske grøntsager også i januar og februar. Desuden er der en komplet såkalender, så du som haveejer på ethvert tidspunkt af året trygt kan kaste dig ud i dine egne køkkenhaveeventyr, ligesom der også er dyrkningsvejledninger og instruktioner i alt fra dyrkning af grøntsager fra mere eksotiske breddegrader som søde kartofler og ingefær, til etablering af varmeudviklende bede.
Dyrk grøntsager året rundt er således bogen for den eksisterende såvel som den kommende køkkenhaveentusiast.
Yen Frydensberg Egebak (f. 1975) bor på en gammel gård på Sydøstfyn med en stor køkkenhave, hvor hun dyrker grøntsager efter økologiske og regenerative principper. Ved at kombinere den traditionelle selvforsyningshave med vinterdyrkning og dyrkning i ydersæsonerne, høster Yen en bred variation af friske grøntsager året rundt. Yen deler sin køkkenhaveglæde og sine mangeårige erfaringer som økolog og selvforsyner på:
Glæder mig virkelig til den udkommer
Tak Jørgen 🙏 Det gør jeg også 😃🥦🥬👍 Da jeg havde lavet såkalenderen tænkte jeg – hvorfor har jeg ikke lavet den noget før – den kan jeg da selv bruge – så kan det være jeg endelig ikke glemmer de obligatoriske én eller 2 afgrøder, som jeg kommer til at savne senere 😊
Glæder mig SÅ meget!! Selv om jeg er ret erfaren, er jeg sikker på, at der er SP meget jeg kan lære af i din bog.
Awww Charlotte 1000 tak 😃🙏🥬🥦🍅🍓🧄🤸♀️
Kære Yen
Det er så utroligt spændende og inpirerende. Jeg MÅ købe din bog og læse om, hvordan det kan lade sig gøre at gro afgrøder ude lys og varme. Det vender forståelsen helt på hovedet – dejligt positivt.
Hej Sophie
1000 tak for din tilbagemelding, hvor er det dejligt at høre, og JA det er nemlig bare SÅ spændende 🤩🤩
DBH Yen