Har du tomme havebede, et drivhus der bare står tomt når tomaterne er høstet eller et par højbede der med simple virkemidler kan overdækkes til dyrkning i de køligere måneder, og endnu vigtigere – har du en drøm om at dyrke og høste grøntsager og frisk grønt til salatskålen året rundt? Så er dette kurset for dig.
Vi kommer igennem
- Hvad er særligt ved vinterdyrkning og dyrkning i skuldersæsonerne – disponering af havens dyrkningsarealer, mikroklimaers betydning, forspiring, moduldyrkning, rotations- og underbeplantningsmetoder
- Opmærksomhedspunkter og troubleshooting ved helårsdyrkning – skadedyr, sygdomme, faldgruber og fejlagtige antagelser – tips og tricks, der gør hele forskellen
- Hvad kan man dyrke i de forskellige måneder, hvornår skal hvad sås, for at du kan høste året rundt
Det får du med hjem
- Du vil gå hjem fra dagen, mæt på information, gå på mod, ømme lattermuskler og maven fuld af lokale specialiteter, sandsynligvis overrasket over hvor stor en variation af friske grøntsager, der kan dyrkes året rundt med ganske få virkemidler lige her i Danmark.
- Du vil have en konkret plan for hvad, hvordan og hvornår du skal ”slå til”, så og prikle for at timingen bliver rigtig og urtehaven er ligeså frodig i det sene efterår, vinter og det tidlige forår som om sommeren.