Det er midt i maj og tomaterne er netop blevet plantet eller måske lige knap endnu. Jeg har siddet og forberedt indlæg i dag, og i den forbindelse været i arkivet og fundet video, jeg tog sidste sommer midt i August, af nogle af tomatfavoritterne fra tunnelvæksthuset i 2022. Videoerne viser hvordan hver variant ser ud ved tværsnit, og hvis du har svært ved at vente til høsten indfinder sig, så gå ind og bliv fyldt op af tomatforventning og -glæde fra de 12 meget froskellige varianter jeg har lagt video op af. Alle videoerne ligger på You Tube som “shorts”
Ovenfor er det Florentine Beauty, en fantastisk gul italiensk heirloom, som yder godt for mig i tunnelvæksthuset.
I morgen får jeg besøg af 32 glade medlemmer af Haveselskabet, og jeg glæder mig.
Vi skal snakke ALT om tomater – varianter, pasning, vanding, bestøvning, gødning, beskæring, skadedyr, mangelsygdomme og alt derimellem. Vi skal kigge på hvordan tomaterne står i tunnelen lige nu, og der vil være mulighed for at købe planter med hjem.
Dagen var fuldt booket før den overhovedet var annonceret, hvilket jeg selvfølgelig er helt vildt glad for, og næste år har vi således talt om at udvide det til flere arrangementer end ét, men mere om det en anden dag.
Næste gang der er mulighed for at komme på besøg i min have på Abild er til kursus i vinterhøst og dyrkning i skuldersæsonerne d. 26. august. Du kan læse mere om kurset her
Hej Yen,
Tusind tak fordi du deler din viden og din smukke have med os !
Jeg har luret frem og tilbage på alle dine videoer og oplæg, for at finde frem til hvilke bøftomater der er aller-lækrest ! – Jeg tænker, at hvis nogen ved dét, må det være dig ? 😉 Smag før udbytte !
Tusind tak!
Sasja
Hej Sasja
1000 tak for din positive tilbagemelding. Der er bøffer i alle farver der er fantastiske. Af de gule, der typisk er søde, kan du roligt gå efter Coer de Zebre Apricot eller Pineapple Beefsteak eller bare Ananas – kødfulde, søde, smagfulde og intenst smukke. Kellog Breakfast er en anden god gul. Af de 3-farvede er Summer of Love fra Wild Boar Farms en fantastisk bøftomat. En videreudvikling af Berkley Tie Die, som også er ret god, men gå efter SOL hvis du kan få den 👍 Åhhhh, Sasja – hvorfor skriver jeg ikke bare et blogindlæg om alle de fantastiske bøffer der er i verden 😂 Jeg kan mærke det griber om sig det her…😆 Der er jo også Karen Oliviers Taiga – dem MÅ du prøve – tidlig, udviklet i Canada og perfekt til det nordiske klima – 3 farvet, smuk, KÆMPE tomater, og en fantastisk krydret sødme 😍 Af de røde – Crushed Heart og Oxheart. Gå evt. ind på min Instagram-profil og se under highlights og Tomato-reviews. Profilen finder du oppe i hjørnet på forsiden af bloggen 👍😊
Wauw, sikke en masse tomat-kærlighed der lige kom ud, dér! 😅 ❤️ 🌱
Jeg tænker ikke man kan komme forbi og købe lidt frø ved dig? Jeg bor tilfældigvis i Nyborg, så afstanden er jo ikke så stor, men jeg ved ikke om du overhovedet sælger frø?
Ellers har jeg da lige fået en hjemmeopgave, i at opstøve dem allesammen 😅🙈
Tusind tak for alt det du deler! 🌱🥰
1000 tak Sasja 😃 Ja nogle er nok svære, men Tagtomat har indkøbt en del af dem og har dem i deres sortiment 👍 Også croatianseedstore og merakiseeds har mange af dem jeg dyrker hver år 🤗